05 Geg – Tofu salotos
Ingredientai:
120 g tofu
1/2 kalafioro / brokolio
1/3 agurko (ilgavaisio)
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
sezamo sėklų pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį
druskos, pipirų pagal skonį
120 g tofu
1/2 kalafioro / brokolio
1/3 agurko (ilgavaisio)
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
sezamo sėklų pagal skonį
citrinos sulčių pagal skonį
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
20 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
20 minučių
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Tofu supjaustykite stambiomis lazdelėmis ir gerai nusausinkite. Dėkite ant kepimo skardos. Kiekvieną patepkite aliejumi ir pabarstykite sezamų sėklomis, druska ir pipirais. Kepkite apie 15 minučių, arba kol paruduos.
- Brokolį trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje, tada nupilkite vandenį, kuriame virė, ir iškart pamerkite į ledinio vandens dubenį, kad išliktų skaisčiai žalios spalvos. Nusausinkite.
- Agurką supjaustykite lazdelėmis, sumaišykite su brokoliu. Suberkite į lėkštę.
- Ant viršaus dėkite keptą tofu, pagardinkite prieskoniais, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Apibarstykite smulkintais krapais.
No Comments