08 Bir – Tinginių balandėliai
Ingredientai:
100 g maltos vištienos / kalakutienos
150 g kopūsto
1 morkos
1 svogūno
1/2 ropės
1/2 poro (nebūtina)
1/2 skardinės trintų pomidorų
šiek tiek krapų
1/2 a.š. ciberžolės
1/2 a.š. mairūno
1/2 a.š. smulkintos kalendros
1/2 a.š. garstyčių (grūdėtųjų)
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų pipirų
100 g maltos vištienos / kalakutienos
150 g kopūsto
1 morkos
1 svogūno
1/2 ropės
1/2 poro (nebūtina)
1/2 skardinės trintų pomidorų
šiek tiek krapų
1/2 a.š. ciberžolės
1/2 a.š. mairūno
1/2 a.š. smulkintos kalendros
1/2 a.š. garstyčių (grūdėtųjų)
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų pipirų
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
45 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
45 minučių
- Pusę morkos, svogūno, poro ir krapų susmulkinkite maisto trintuvu. Sumaišykite su malta mėsa, ciberžole, mairūnu, druska ir pipirais.
- Supjaustykite visas likusias daržoves.
- Puode pakepinkite garstyčių grūdelius ir kalendrą.
- Užklokite puodo dugną vienu daržovių sluoksniu, tuomet dėkite mėsos sluoksnį ir vėl daržovių sluoksnį.
- Viską apipilkite trintais pomidorais.
- Uždengus troškinkite puode apie 30 minučių.
No Comments