18 Sau – Salotos su sūrio rutuliukais
Ingredientai:
3 v.š. fetos sūrio / augalinio minkšto sūrio
1 v.š. spanguolių* (džiovintų)
3 v.š. vytinto kumpio juostelių
10 graikinių / kitų riešutų
50 g mėgstamų uogų
2 mėgstamų salotų lapų
(saujos) gražgarstės lapų
?Padažui:
1 v.š. balzaminio acto
2 v.š citrinos sulčių
2 v.š. vandens
1 a.š. klevų sirupo
3 v.š. alyvuogių aliejaus užpilui (geriau šaltai spausto)
žiupsnelio rozmarino
žiupsnelio rozmarino
druskos pagal skonį
3 v.š. fetos sūrio / augalinio minkšto sūrio
1 v.š. spanguolių* (džiovintų)
3 v.š. vytinto kumpio juostelių
10 graikinių / kitų riešutų
50 g mėgstamų uogų
2 mėgstamų salotų lapų
(saujos) gražgarstės lapų
?Padažui:
1 v.š. balzaminio acto
2 v.š citrinos sulčių
2 v.š. vandens
1 a.š. klevų sirupo
3 v.š. alyvuogių aliejaus užpilui (geriau šaltai spausto)
žiupsnelio rozmarino
žiupsnelio rozmarino
druskos pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių
- Plaktuvu gerai išplakite visus padažui skirtus ingredientus.
- Peiliu susmulkinkite graikinius riešutus.
- Smulkiai supjaustykite kumpį, spanguoles ir sumaišykite su fetos sūriu.
- Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos riešutuose.
- Dėkite į lėkštę salotas, rutuliukus, apiberkite uogomis ir apliekite padažu.
No Comments