– Ryžių ir lęšių troškinys

Ingredientai:
30 g lęšių*
30 g ryžių*
50 g lapinio kopūsto "kale" lapų
1 svogūno
druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
30 minučių

  • Atskiruose puoduose išvirkite ryžius ir lęšius kaip nurodyta ant pakuočių. Neišpilkite vandens, kuriame virė lęšiai.
  • Kol verda kruopos, plonais griežinėliais supjaustykite svogūną ir patroškinkite kartu su 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus bei mėgstamais prieskoniais, kol suminkštės.
  • Suplėšykite kopūstų lapus, sudėkite į dubenį ir apliekite šlakeliu vandens, kuriame virė lęšiai. Uždenkite ir palikite pastovėti kelias minutes.
  • Troškintuve, ar keptuvėje sumaišykite lęšius su ryžiais, pagardinkite prieskoniais ir palikite pastovėti dar 2 minutes. Tuomet viską sumaišykite su kopūstais.
No Comments

Post A Comment