12 Sau – Ryžių ir lęšių troškinys
Ingredientai:
30 g lęšių*
30 g ryžių*
50 g lapinio kopūsto "kale" lapų
1 svogūno
druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį
30 g lęšių*
30 g ryžių*
50 g lapinio kopūsto "kale" lapų
1 svogūno
druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
30 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
30 minučių
- Atskiruose puoduose išvirkite ryžius ir lęšius kaip nurodyta ant pakuočių. Neišpilkite vandens, kuriame virė lęšiai.
- Kol verda kruopos, plonais griežinėliais supjaustykite svogūną ir patroškinkite kartu su 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus bei mėgstamais prieskoniais, kol suminkštės.
- Suplėšykite kopūstų lapus, sudėkite į dubenį ir apliekite šlakeliu vandens, kuriame virė lęšiai. Uždenkite ir palikite pastovėti kelias minutes.
- Troškintuve, ar keptuvėje sumaišykite lęšius su ryžiais, pagardinkite prieskoniais ir palikite pastovėti dar 2 minutes. Tuomet viską sumaišykite su kopūstais.
No Comments