04 Sau – Morkų blynai su jogurtu
Ingredientai:
120 g morkų
2 kiaušinių
1 v.š. avinžirnių miltų
1 v.š. aliejaus kepimui (alyvuogių ar ghee)
1 a.š. smulkintos kalendros (nebūtina)
1 v.š. jogurto (graikiško)
1 a.š. citrinos sulčių
(saujos) mėgstamų salotų lapų
druskos, pipirų pagal skonį
120 g morkų
2 kiaušinių
1 v.š. avinžirnių miltų
1 v.š. aliejaus kepimui (alyvuogių ar ghee)
1 a.š. smulkintos kalendros (nebūtina)
1 v.š. jogurto (graikiško)
1 a.š. citrinos sulčių
(saujos) mėgstamų salotų lapų
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius, burokine tarka tarkuotas morkas, kalendrą bei miltus. Gautą mišinį pagardinkite druska ir pipirais. 2. Keptuvėje p
- Keptuvėje pašildykite aliejų. Jam įkaitus į keptuvę įpilkite 2 šauktus gauto mišinio. Kepkite, kol blynai taps rusvi, maždaug 3 minutes vieną blyno pusę. Iškeptą blyną padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte likusį aliejų. Tą patį pakartokite su kitais blynais. Jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus į keptuvę.
- Pasigaminkite padažą: Pagardinkite jogurtą druska, citrinos sultimis bei pipirais.
- Patiekite blynus kartu su padažu bei žalumynais / salotų lapais.
No Comments