16 Sau – Moliūgų sriuba su apelsinais
Ingredientai:
100 g moliūgo
100 g morkos
1/2 svogūno
1 a.š. sviesto
1 v.š. apelsinų sulčių
1 a.š. citrinos sulčių
1/2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1/2 a.š. apelsino žievelės
2 rozmarino lapelių
1 a.š. kietojo sūrio (tarkuoto) (nebūtina)
1 v.š. grietinėlės (riebios)
druskos, pipirų pagal skonį
100 g moliūgo
100 g morkos
1/2 svogūno
1 a.š. sviesto
1 v.š. apelsinų sulčių
1 a.š. citrinos sulčių
1/2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1/2 a.š. apelsino žievelės
2 rozmarino lapelių
1 a.š. kietojo sūrio (tarkuoto) (nebūtina)
1 v.š. grietinėlės (riebios)
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių
- Supjaustytą svogūną pakepinkite svieste, sudėkite supjaustytą moliūgą, morką ir dar pakepinkite, kol apkeps ir suminkštės.
- Įpilkite šilto virinto vandens, pašildykite, bet neužvirkite.
- Pilkite apelsinų ir citrinų sultis.
- Sudėkite likusius ingredientus, pasūdykite.
- Viską supilkite į indą ir sutrinkite elektriniu plakikliu.
- Pagardinkite grietinėle, ar tarkuotu kietuoju sūriu.
No Comments