09 Vas – Moliūgo blyneliai
Ingredientai:
200 g moliūgo
1/2 stiklinės avižinių dribsnių
30 ml augalinio / kitokio pieno
1 v.š. kokosų / kitų miltų
1 v.š. kokosų aliejaus
1 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. medaus / klevų sirupo
1 v.š. linų sėmenų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1/2 a.š. imbiero miltelių
žiupsnelio druskos
200 g moliūgo
1/2 stiklinės avižinių dribsnių
30 ml augalinio / kitokio pieno
1 v.š. kokosų / kitų miltų
1 v.š. kokosų aliejaus
1 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. medaus / klevų sirupo
1 v.š. linų sėmenų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1/2 a.š. imbiero miltelių
žiupsnelio druskos
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
30 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
30 minučių
- Moliūgą pasmulkinkite ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
- Iškepusį moliūgą sutrinkite elektriniu trintuvu iki tyrės.
- Į dubenį pilkite moliūgų tyrę, pieną, aliejų, citrinos sultis, sirupą ir su vandeniu sumaišytus linų sėmenis. Viską gerai išmaišykite.
- Avižinius dribsnius susmulkinkite elektriniu trintuvu iki miltų tekstūros.
- Dubenyje sumaišykite smulkintas avižas, kepimo miltelius, kokosų miltus, visus prieskonius.
- Skystą masę supilkite į birių produktų mišinį ir išmaišykite.
- Leiskite tešlai pastovėti kambario temperatūroje 10 minučių, kad sutirštėtų.
- Jei masė per skysta, įberkite daugiau kokosų miltų. Kepkite nedidelius blynelius keptuvėje iš abiejų pusių. Verskite atsargiai, kad nesutrupėtų.
- Patiekite su mėgstamais vaisiais ar uogomis.
No Comments