14 Bir – Maltinukai su salotomis
Ingredientai:
120 g maltos vištienos / kalakutienos
150 g cukinijos
1 agurko (trumpavaisio)
1 nedidelės morkos
1/2 svogūno
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
1/4 a.š. džiovinto čiobrelio
1/4 a.š. džiovinto raudonėlio
druskos, pipirų pagal skonį
120 g maltos vištienos / kalakutienos
150 g cukinijos
1 agurko (trumpavaisio)
1 nedidelės morkos
1/2 svogūno
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
1/4 a.š. džiovinto čiobrelio
1/4 a.š. džiovinto raudonėlio
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
35 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
35 minučių
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
- Smulkiai supjaustykite svogūną. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, svogūną, prieskonius ir gerai išmaišykite.
- Suformuokite kotletukus, dėkite į skardą ir kepkite apie 25 minutes (laikas priklausys nuo maltinukų dydžio). Kol mėsa kepa, nuskuskite morką. Morką, cukiniją ir agurką sutarkuokite šiaudeliais.
- Dubenėlyje sumaišykite citrinų sultis, aliejų, įberkite druskos ir pipirų. Padažą supilkite ant daržovių ir sumaišykite, galite palikti paimarinuoti, kol mėsa kepa.
No Comments