07 Vas – Lęšių ir moliūgų sriuba
Ingredientai:
150 g moliūgo
40 g lęšių* (raudonųjų)
100 g mango
1/2 svogūno
350 ml sultinio (daržovių / kitokio patinkančio)
1 a.š. pomidorų pastos
1/2 v.š. citrinos sulčių (žaliosios)
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
aitriosios paprikos dribsnių pagal skonį
druskos, pipirų pagal skonį
150 g moliūgo
40 g lęšių* (raudonųjų)
100 g mango
1/2 svogūno
350 ml sultinio (daržovių / kitokio patinkančio)
1 a.š. pomidorų pastos
1/2 v.š. citrinos sulčių (žaliosios)
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
aitriosios paprikos dribsnių pagal skonį
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
25 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
25 minučių
- Supjaustykite svogūną bei moliūgą ir pakepinkite su trupučiu aliejaus.
- Sudėkite lęšius, pomidorų pastą ir smulkintą mango. Pagardinkite druska ir žiupsneliu aitriosios paprikos dribsnių. Supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite uždengę 15 minučių ant vidutinės kaitros.
- Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės, pagardinkite druska ir žaliosios citrinos sultimis. Patiekite apibarstę aitriosios paprikos dribsniais.
No Comments