– Kokosinė saldžiųjų bulvių sriuba

Ingredientai:
1 saldžios bulvės
100 ml sultinio (daržovių / kitokio patinkančio)
50 ml kokosų / kito pieno
1/2 poro / svogūno
1 skiltelės česnako
2 v.š. sojos padažo
1/4 a.š. kardamono
1/4 a.š. cinamono
1/4 a.š. muskato
1/4 a.š. imbiero miltelių
citrinos sulčių pagal skonį
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
35 minučių

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  • Bulvę nuskuskite, subadykite šakute, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje apie 25 minutes.
  • Tuo tarpu supjaustykite likusias daržoves. Puode, kuriame virsite sriubą, apkepinkite svogūną, kol suminkštės. Tada sudėkite česnaką. Po kelių minučių suberkite prieskonius ir kepinkite, kol pasklis aromatas. Pilkite sojų padažą ir sultinį, užvirkite.
  • Į sriubos puodą sudėkite iškeptą ir smulkintą saldžią bulvę. Kelias minutes pakaitinkite, kad skoniai susimaišytų.
  • Sutrinkite viską iki vientisos masės, pagardinkite kokosų pienu ir dar pašildykite.
  • Gardinkite sriubą šlakeliu citrinos sulčių, jei norisi - įberkite dar druskos ir pipirų.
  • Tiekite su petražolėmis, migdolų drožlėmis ir granato sėklomis.
No Comments

Post A Comment