– Keptos saldžiosios bulvės su pagardu KOKIA KATEGORIJA?

Ingredientai:
2 nedidelių saldžių bulvių
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
1 v.š. sviesto
1 v.š. granatų sėklų
gliaudytų pistacijų (saujos)
druskos, pipirų pagal skonį
?Padažui:
2 v.š. kokosų kremo / natūralaus jogurto
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. sezamų pastos "Tahini"
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
40 minučių

  • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros, su vėjelio funkcija.
  • Nuplautas, neskustas bulves sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Peiliu kelis kartus subadykite kiekvieną bulvę. Aptepkite alyvuogių aliejumi. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, kol suminkštės.
  • Išlydykite sviestą, sumaišykite su druska ir pipirais pagal skonį.
  • Iškepusią bulvę įpjaukite išilgai ir keliskart skersai, apliekite sviesto mišiniu.
  • Pasigaminkite padažą - sumaišykite visus jam skirtus ingredientus.
  • Pagardinkite bulves paruoštu padažu, smulkintomis pistacijomis ir granato sėklomis pagal skonį.
No Comments

Post A Comment