14 Bir – Keptos krevetės
Ingredientai:
200 g krevečių
1 a.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
1 v.š. kokosų aliejaus
2 skiltelių česnako
svogūnų laiškų pagal skonį
(saujos) mėgstamų salotų lapų
citrinos griežinėlių pagal skonį
?Padažui:
1 v.š. medaus
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. obuolių acto
žiupsnelio druskos
200 g krevečių
1 a.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
1 v.š. kokosų aliejaus
2 skiltelių česnako
svogūnų laiškų pagal skonį
(saujos) mėgstamų salotų lapų
citrinos griežinėlių pagal skonį
?Padažui:
1 v.š. medaus
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. obuolių acto
žiupsnelio druskos
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
35 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
35 minučių
- Pagaminkite marinatą krevetėms ir padalinkite jį į 2 dalis. Vieną dalį marinato užpilkite ant krevečių ir palikite jas apie 20-30 minučių šaldytuve pasimarinuoti.
- Tuo metu susmulkinkite česnako skilteles ir pakepinkite aliejuje.
- Marinuotas krevetes ištraukite iš šaldytuvo, nupilkite marinatą ir trumpai apkepinkite kokosų aliejuje iš abiejų pusių.
- Supilkite ant krevečių likusį marinatą, apkeptą česnaką ir dar patroškinkite ant silpnos ugnies apie 2 minutes.
- Galiausiai pabarstykite keptas krevetes pjaustytais svogūnų laiškais, patiekite su salotų lapais ir citrinos griežinėliais.
No Comments