– Kepto moliūgo salotos

Ingredientai:
100 g moliūgo
1/2 svogūno (raudonojo)
2 v.š. granatų sėklų
(saujos) špinatų
migdolų / anakardžių* (nebūtina)
?Padažui:
1 v.š. jogurto (natūralaus)
1 v.š. alyvuogių aliejaus užpilui (geriau šaltai spausto)
1/2 a.š. medaus
1/2 a.š. citrinos sulčių
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių

  • Supjaustykite svogūną, pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės.
  • Moliūgą supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į keptuvę, pagardinkite prieskoniais ir pakepkite.
  • Lėkštėje išdėliokite špinatų lapus, sudėkite moliūgą ir svogūnus, apibarstykite granato sėklomis ir migdolų riešutais.
  • Paruoškite padažą: sumaišykite jogurtą, alyvuogių aliejų, medų ir citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Gautu padažu apšlakstykite salotas.
No Comments

Post A Comment