– Karštos avižinių kruopų salotos

Ingredientai:
80 g avižų kruopų
50 g brokolių / paprikų / žiedinių kopūstų
6 alyvuogių (be kauliukų)
1/2 citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus užpilui (geriau šaltai spausto)
1/2 svogūno (nebūtina)
druskos, pipirų ir mėgstamų žolelių pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
25 minučių

  • Išvirkite avižas kaip nurodyta ant pakuotės.
  • Brokolius supjaustykite į keturias dalis. Nuplikykite verdančiu vandeniu ir, iškart apliekite šaltu, kad brokoliai  neprarastų ryškios žalios spalvos. Gerai nuvarvinkite vandenį.
  • Dubenyje, kuriame ruošite salotas, paruoškite padažą. Įpilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sudėkite smulkintas žoleles, svogūną, aitriąją papriką ir prieskonius.
  • Į dubenį sudėkite kruopas ir brokolius, viską išmaišykite.
No Comments

Post A Comment