15 Gru – Karštos avižinių kruopų salotos
Ingredientai:
80 g avižų kruopų
50 g brokolių / paprikų / žiedinių kopūstų
6 alyvuogių (be kauliukų)
1/2 citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus užpilui (geriau šaltai spausto)
1/2 svogūno (nebūtina)
druskos, pipirų ir mėgstamų žolelių pagal skonį
80 g avižų kruopų
50 g brokolių / paprikų / žiedinių kopūstų
6 alyvuogių (be kauliukų)
1/2 citrinos sulčių
1 v.š. alyvuogių aliejaus užpilui (geriau šaltai spausto)
1/2 svogūno (nebūtina)
druskos, pipirų ir mėgstamų žolelių pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
25 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
25 minučių
- Išvirkite avižas kaip nurodyta ant pakuotės.
- Brokolius supjaustykite į keturias dalis. Nuplikykite verdančiu vandeniu ir, iškart apliekite šaltu, kad brokoliai neprarastų ryškios žalios spalvos. Gerai nuvarvinkite vandenį.
- Dubenyje, kuriame ruošite salotas, paruoškite padažą. Įpilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sudėkite smulkintas žoleles, svogūną, aitriąją papriką ir prieskonius.
- Į dubenį sudėkite kruopas ir brokolius, viską išmaišykite.
No Comments