– Grikiai su burokėliais

Ingredientai:
70 g grikių*
1 burokėlio (virto)
50 g špinatų
1 skiltelės česnako
druskos, pipirų pagal skonį
graikinių / kitų riešutų pagal skonį (nebūtina)
?Padažui:
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
1 v.š. obuolių acto
1 a.š. garstyčių
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. medaus
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių

  • Išvirkite grikius kaip nurodyta ant pakuotės.
  • Keptuvėje ant nedidelės kaitros pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Įdėkite supjaustytą česnaką ir pakepkite porą minučių. Pagardinkite druska, pipirais.
  • Įdėkite špinatus ir pakepinkite dar porą minučių. ⅓ keptų špinatų atidėkite. Galiausiai suberkite išvirtus grikius ir gerai išmaišykite. Jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
  • Sudėkite į lėkštes ir ant viršaus suberkite smulkintą virtą burokėlį ir likusią dalį špinatų.
  • Paruoškite padažą: sumaišykite visus jam skirtus ingredientus. Patiekite su grikiais.
  • Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
No Comments

Post A Comment