12 Sau – Graikiškos grikių salotos
Ingredientai:
50 g grikių*
1 v.š. fetos sūrio
5 alyvuogių (be kauliukų)
1 nedidelio raudono svogūno
5 pomidorų (smulkiavaisių)
1 v.š. aliejaus kepimui (alyvuogių ar ghee)
druskos, pipirų ir mėgstamų žolelių pagal skonį
50 g grikių*
1 v.š. fetos sūrio
5 alyvuogių (be kauliukų)
1 nedidelio raudono svogūno
5 pomidorų (smulkiavaisių)
1 v.š. aliejaus kepimui (alyvuogių ar ghee)
druskos, pipirų ir mėgstamų žolelių pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
25 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
25 minučių
- Grikius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės ir tik tada pasūdykite, pagardinkite sviestu.
- Keptuvėje, įkaitintame aliejuje, apkepkite griežinėliais supjaustytus svogūnus, kol suminkštės.
- Ten pat berkite išvirusius grikius, per pusę perpjautus pomidorus ir alyvuoges. Užbarstykite smulkintą fetą.
- Atsargiai išmaišykite, pakepinkite dar 1-2 minutes.
- Puoškite šviežiais bazilikais.
No Comments