– Graikiškos grikių salotos

Ingredientai:
50 g grikių*
1 v.š. fetos sūrio
5 alyvuogių (be kauliukų)
1 nedidelio raudono svogūno
5 pomidorų (smulkiavaisių)
1 v.š. aliejaus kepimui (alyvuogių ar ghee)
druskos, pipirų ir mėgstamų žolelių pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
25 minučių

  • Grikius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės ir tik tada pasūdykite, pagardinkite sviestu.
  • Keptuvėje, įkaitintame aliejuje, apkepkite griežinėliais supjaustytus svogūnus, kol suminkštės.
  • Ten pat berkite išvirusius grikius, per pusę perpjautus pomidorus ir alyvuoges. Užbarstykite smulkintą fetą.
  • Atsargiai išmaišykite, pakepinkite dar 1-2 minutes.
  • Puoškite šviežiais bazilikais.
No Comments

Post A Comment