10 Sau – Graikiškas tzadziki padažas
Ingredientai:
100 g jogurto (graikiško)
1 agurko (trumpavaisio)
1 skiltelės česnako
2 a.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
šviežių krapų
mėtų pagal skonį (nebūtina)
citrinos sulčių pagal skonį
druskos pagal skonį
100 g jogurto (graikiško)
1 agurko (trumpavaisio)
1 skiltelės česnako
2 a.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
šviežių krapų
mėtų pagal skonį (nebūtina)
citrinos sulčių pagal skonį
druskos pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
5 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
5 minučių
- Kad padažas nebūtų pernelyg skystas, būtina nuvarvinti sutarkuotą agurką. Ištraukti skystį iš jo padeda druska. Sutarkuokite agurką stambia tarka. Sumaišykite tarkius su trupučiu druskos ir dėkite į sietelį, kad nuvarvėtų skysčiai.
- Česnako skiltelę išspauskite spaustuku ar sutarkuokite. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi.
- Kai iš agurkų nebesiskirs skystis, berkite juos ant popierinio rankšluosčio, ant viršaus dėkite kitą rankšluostį ir šiek tiek paspauskite, kad popierius sugertų sultis.
- Agurkus sumaišykite su česnakais, pilkite jogurtą, išmaišykite. Galiausiai sukapokite mėtas ir krapus, suberkite į jogurtą, įspauskite citrinos sultis, pagal skonį berkite druskos. Tinka gardinti mėsos patiekalus ir salotas.
No Comments