04 Geg – Daržovių salotos
Ingredientai:
1/3 cukinijos / baklažano
(saujos) mėgstamų salotų lapų
60 g kalafioro / brokolio
5 pomidorų (smulkiavaisių)
saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
1/2 v.š. saulėgrąžų sėklų
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
citrinos sulčių pagal skonį
druskos, pipirų pagal skonį
1/3 cukinijos / baklažano
(saujos) mėgstamų salotų lapų
60 g kalafioro / brokolio
5 pomidorų (smulkiavaisių)
saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
1/2 v.š. saulėgrąžų sėklų
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
citrinos sulčių pagal skonį
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
10 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
10 minučių
- Cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis ir šiek tiek apkepinkite keptuvėje.
- Kalafiorą išskaidykite žiedynais ir apipilkite verdančiu vandeniu, palaikykite kelias minutes, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų traškūs.
- Lėkštėje sudėkite plėšytas salotas, keptas cukinijų riekeles ir kalafiorą.
- Pomidoriukus perpjaukite į 4 dalis, saulėje džiovintus pomidorus taip pat pasmulkinkite, viską suberkite į lėkštę.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais. Pagardinkite saulėgrąžomis.
No Comments