– Daržovių salotos

Ingredientai:
1/3 cukinijos / baklažano
(saujos) mėgstamų salotų lapų
60 g kalafioro / brokolio
5 pomidorų (smulkiavaisių)
saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
1/2 v.š. saulėgrąžų sėklų
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
citrinos sulčių pagal skonį
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
10 minučių

  • Cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis ir šiek tiek apkepinkite keptuvėje.
  • Kalafiorą išskaidykite žiedynais ir apipilkite verdančiu vandeniu, palaikykite kelias minutes, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų traškūs.
  • Lėkštėje sudėkite plėšytas salotas, keptas cukinijų riekeles ir kalafiorą.
  • Pomidoriukus perpjaukite į 4 dalis, saulėje džiovintus pomidorus taip pat pasmulkinkite, viską suberkite į lėkštę.
  • Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais. Pagardinkite saulėgrąžomis.
No Comments

Post A Comment