– Cukinijų ir kopūstų sklindžiai

Ingredientai:
1 nedidelės cukinijos
80 g kopūsto
2 kiaušinių
1/2 svogūno
1 skiltelės česnako
2 v.š. natūralaus / graikiško jogurto
2 v.š. miltų be glitimo
krapų pagal skonį (šviežių ar džiovintų)
svogūnų laiškų pagal skonį
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
30 minučių

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Kopūstą nuplaukite, smulkiai supjaustykite. Suberkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu (kad apsemtų kopūstus) ir virkite 10 minučių. Nukoškite ir atvėsinkite.
  • Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. Pasūdykite ir palikite pastovėti apie 10 minučių, kol atsiras sulčių. Tarkius gerai nusunkite.
  • Svogūną nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Žalumynus nuskalaukite ir susmulkinkite. Svogūną ir krapus suberkite į dubenį, sukrėskite cukinijų tarkius, kopūstus, įmuškite kiaušinius, sudėkite išspaustą česnaką, jogurtą, miltus, prieskonius ir išmaišykite.
  • Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu suformuokite sklindžius. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių, kol įgaus auksinę spalvą.
No Comments

Post A Comment