04 Sau – Cukinijos blyneliai
Ingredientai:
1/2 didelės cukinijos
1 kiaušinio
1 a.š. druskos
1/2 svogūno (nebūtina)
2 v.š. grikių / kitų miltų
mėgstamų prieskonių pagal skonį
šviežių žalumynų (saujos)
1/2 didelės cukinijos
1 kiaušinio
1 a.š. druskos
1/2 svogūno (nebūtina)
2 v.š. grikių / kitų miltų
mėgstamų prieskonių pagal skonį
šviežių žalumynų (saujos)
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
15 minučių
- Cukiniją sutarkuokite ir į gautą masę suberkite druską. Leiskite pastovėti 2-5 minutes, kol iš cukinijos išsiskirs vanduo.
- Į atskirą dubenėlį įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiai supjaustytus žalumynus, svogūną, prieskonius ir miltus, viską išmaišykite.
- Su rankomis, ar per marlę iš cukinijos išspauskite vandenį. Vandenį reikia išpilti. Cukiniją sumaišykite su jau paruošta mase. Iškepkite blynelius keptuvėje su trupučiu aliejaus.
- Galite patiekti su grietine, ar graikišku jogurtu.
No Comments