– Bulvių salotos su smidrais

Ingredientai:
2 nedidelių bulvių
70 g smidrų
3 ridikėlių / kitų mėgstamų daržovių
100 g smulkiavaisių pomidorų / kitų daržovių
1 v.š. konservuotų kaparėlių
?Padažui:
1/2 citrinos sulčių
1 a.š. medaus
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
krapų pagal skonį (šviežių ar džiovintų)
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
10 minučių

  • Šviežias bulves kruopščiai nuplaukite, bet neskuskite. Apvirkite jas pasūdytame vandenyje (apie 10 minučių, kol suminkštės, svarbu - nepervirkite). Atvėsinkite. Supjaustykite griežinėliais ir šiek tiek apkepkite keptuvėje.
  • Smidrų kotelius nupjaukite. Likusią dalį perpjaukite per pusę. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir apvirkite 3–4 minutes. Ištraukite ir perliekite šaltu vandeniu.
  • Ridikėlius supjaustykite griežinėliais, pomidorus perpjaukite pusiau.
  • Sumaišykite smidrus, ridikėlius, bulves, pomidorus ir kaparėlius. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Padažui sumaišykite citrinos sultis, medų, druską ir pipirus. Tuomet pilkite aliejų ir maišykite šluotele, kol sutirštės. Apšlakstykite padažu salotas.
No Comments

Post A Comment