– Bananų tortas

Ingredientai:
3 bananų
90 g avižinių dribsnių
2 v.š. kakavos
džiovintų spanguolių (saujos)
60 g juodojo šokolado (ne mažiau 75% kakavos)
15 g kakavos sviesto / kokosų aliejaus
20 g klevų / agavų sirupo
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
10 minučių

  • Smulkiai susipjaustykite šokoladą.
  • Šokoladą ir kakavos sviestą sudėkite į dubenį ir pakaitinkite karšto vandens vonelėje kol ištirps.
  • Šakute gerai sutrinkite du bananus, įpilkite sirupą ir įberkite kakavos miltelius.
  • Viską serai išmaišykite iki vientisos masės ir suberkite avižų dribsnius.
  • Viską serai išmaišykite, padalinkite gautą masę į dvi dalis.
  • Viena masės dalimi padenkite torto formos pagrindą ir išlyginkite po visą paviršių.
  • Supjaustykite bananą ir padenkite per visą paviršių.
  • Likusią masės dalį dėkite ant viršaus ir išlyginkite per visą paviršių.
  • Ant viršaus užpilkite išlydytą šokoladą bei papuoškite džiovintomis spanguolėmis.
  • Dėkite tortą į šaldytuvą ir laikykite apie 30 minučių.
No Comments

Post A Comment