16 Sau – Avinžirnių sriuba
Ingredientai:
50 g avinžirnių*
1/2 svogūno
1 lauro lapo
1 v.š. alyvuogių aliejaus užpilui (geriau šaltai spausto)
1 skiltelės česnako
2 kvapiųjų pipirų
mažos saujelės mėgstamų žalumynų
saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
aitriosios paprikos pagal skonį
druskos pagal skonį
50 g avinžirnių*
1/2 svogūno
1 lauro lapo
1 v.š. alyvuogių aliejaus užpilui (geriau šaltai spausto)
1 skiltelės česnako
2 kvapiųjų pipirų
mažos saujelės mėgstamų žalumynų
saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
aitriosios paprikos pagal skonį
druskos pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
40 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
40 minučių
- Avinžirnius per naktį pamirkykite vandenyje su citrinos sultimis (skaitykite mirkymo instrukciją).
- Į verdantį vandenį dėkite lauro lapą, svogūną, kvapiuosius pipirus ir avinžirnius ir virkite apie 30 minučių.
- Išvirus išimkite lauro lapą, pipirus ir viską sumalkite elektriniu trintuvu. Sudėkite likusius ingredientus.
No Comments