26 Geg – Avinžirnių keksiukai KOKIA KATEGORIJA?
Ingredientai:
1 stiklinės avinžirnių miltų
350 ml vandens
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. česnako granulių
2 v.š. Ispaninio šalavijo sėklų (chia)
2 v.š. kukurūzų (konservuotų)
2 saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
1/2 svogūno
(saujos) špinatų
šiek tiek krapų
druskos, pipirų pagal skonį
1 stiklinės avinžirnių miltų
350 ml vandens
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. česnako granulių
2 v.š. Ispaninio šalavijo sėklų (chia)
2 v.š. kukurūzų (konservuotų)
2 saulėje džiovintų pomidorų (aliejuje)
1/2 svogūno
(saujos) špinatų
šiek tiek krapų
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
20 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
20 minučių
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Avinžirnių miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir šalavijo sėklomis. Užpilkite vandeniu, atidėkite išbrinkti.
- Svogūną ir pomidorus supjaustykite kubeliais, špinatus pasmulkinkite.
- Į miltų masę berkite smulkintas daržoves, kukurūzus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite. Jei masė labai tiršta - įpilkite šiek tiek vandens.
- Keksiukų formeles patepkite aliejumi ir dėkite po gerą šaukštą paruoštos masės.
- Kepkite orkaitėje apie 20 minučių.
No Comments