12 Sau – Avinžirniai su špinatais
Ingredientai:
70 g sausų avinžirnių*
100 g špinatų
3 v.š. aliejaus kepimui (alyvuogių ar ghee)
2 skiltelių česnako (nebūtina)
1 a.š. kumino (nebūtina)
1 v.š. balzaminio acto
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį
70 g sausų avinžirnių*
100 g špinatų
3 v.š. aliejaus kepimui (alyvuogių ar ghee)
2 skiltelių česnako (nebūtina)
1 a.š. kumino (nebūtina)
1 v.š. balzaminio acto
1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
50 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
50 minučių
- Išvirkite avinžirnius kaip nurodyta ant pakuotės.
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, į ją įpilkite pusę nurodyto aliejaus kiekio. Įkaitus aliejui su žiupsneliu druskos, berkite į keptuvę špinatų lapus. Troškinkite kelias minutes, kol suminkštės.
- Į įkaitusią keptuvę supilkite likusį aliejų. Įkaitusiame aliejuje iki auksinio geltonumo apkepkite smulkiai kapotą česnaką. Tada sudėkite kuminus, pipirus, raudonėlius ir išmaišykite. Viską kepkite dar 1-2 minutes. Supilkite balzaminį actą ir išmaišykite. Įpilkite šiek tiek vandens, paskaninkite druska ir pipirais.
- Į gautą masę sudėkite avinžirnius ir troškinkite 5 minutes. Sudėkite špinatų lapus. Jei troškinys sausas, įpilkite dar šlakelį vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5 minutes.
- Tiekite ant viršaus užbarstę saldžiosios paprikos miltelių.
No Comments