Paprikų užtepėlė

Mmm… Būtent paprikų užtepėlės užsukus svečiams nuo vaišių stalo dingsta pirmiausia!

30 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 2 nedidelių raudonų paprikų
  • ½ skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
  • 1 česnako skiltelės
  • saujos graikinių riešutų
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • ½ a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • druskos, pipirų pagal skonį

G A M I N I M A S:

1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (odele į viršų) ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol šiek tiek apskrus.
2. Keptas paprikas sudėkite į maišelį ir palaikykite kelias minutes, po to jas bus lengviau nulupti.
3. Nuluptas paprikas dėkite į elektrinį trintuvą kartu su likusiais ingredientais (išskyrus graikinius riešutus) ir sutrinkite iki vientisos masės.
4. Tada suberkite graikinius riešutus ir keliais paspaudimais sutrinkite, kad liktų nedidelių gabalėlių.
5. Tiekite su daržovių lazdelėmis arba “Slaptomanės” duonelėmis.

Skanaus!

Kategorija: užkandžiai

Gaminimo būdas: kepta orkaitėje

Recepte naudotos ekologiškos duonelės. Rekomenduojame!
Andraw kokosų kremas