Baklažanų salotos

Aš jas be galo dievinu: skanios, šiltos, sočios ir be galo naudingos mūsų organizmui… Kviečiu pasigaminti pietums ar vakarienei jau šiandien

15 min. / 1 porcija

baklažano salotos

R E I K Ė S:

  • saujos salotų lapų
  • ½ baklažano / cukinijos
  • 4-5 smulkiavaisių pomidoriukų
  • 60 g fetos sūrio
  • graikinių riešutų pagal skonį
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • šlakelio citrinos sulčių
  • petražolių pagal skonį
  • druskos, pipirų pagal skonį

G A M I N I M A S:

1. Baklažaną supjaustykite riekelėmis ir apkepkite keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Lėkštėje paberkite smulkintus salotų lapus, išdėliokite keptus baklažano griežinėlius.

3. Pomidoriukus pasmulkinkite, berkite ant salotų.

4. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais ir taip pat dėkite ant salotų.

5. Gardinkite smulkintomis petražolėmis, graikiniais riešutais.

6. Apšlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi. Jei norisi – pabarstykite druska ir pipirais.

Baklažanus siūlau apkepti kokosų aliejuje, kuris jam suteiks puikų skonį!

Skanaus!

Kategorija: pagrindiniai patiekalai

Gaminimo būdas: kepta

Ekologiškas kokosų aliejus
Recepte naudotas ekologiškas kokosų aliejus. Rekomenduojame!