18 Bal – Bananų tortas
Ingredientai:
3 bananų
90 g avižinių dribsnių
2 v.š. kakavos
džiovintų spanguolių (saujos)
60 g juodojo šokolado (ne mažiau 75% kakavos)
15 g kakavos sviesto / kokosų aliejaus
20 g klevų / agavų sirupo
3 bananų
90 g avižinių dribsnių
2 v.š. kakavos
džiovintų spanguolių (saujos)
60 g juodojo šokolado (ne mažiau 75% kakavos)
15 g kakavos sviesto / kokosų aliejaus
20 g klevų / agavų sirupo
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
10 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
10 minučių
- Smulkiai susipjaustykite šokoladą.
- Šokoladą ir kakavos sviestą sudėkite į dubenį ir pakaitinkite karšto vandens vonelėje kol ištirps.
- Šakute gerai sutrinkite du bananus, įpilkite sirupą ir įberkite kakavos miltelius.
- Viską serai išmaišykite iki vientisos masės ir suberkite avižų dribsnius.
- Viską serai išmaišykite, padalinkite gautą masę į dvi dalis.
- Viena masės dalimi padenkite torto formos pagrindą ir išlyginkite po visą paviršių.
- Supjaustykite bananą ir padenkite per visą paviršių.
- Likusią masės dalį dėkite ant viršaus ir išlyginkite per visą paviršių.
- Ant viršaus užpilkite išlydytą šokoladą bei papuoškite džiovintomis spanguolėmis.
- Dėkite tortą į šaldytuvą ir laikykite apie 30 minučių.
No Comments