08 Vas – Pievagrybių salotos su moliūgu
Ingredientai:
150 g moliūgo
4 pievagrybių / kitų grybų
1/2 burokėlio
1 skiltelės česnako
2 lapinio kopūsto "kale" lapų
1 v.š. balzaminio acto
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį
150 g moliūgo
4 pievagrybių / kitų grybų
1/2 burokėlio
1 skiltelės česnako
2 lapinio kopūsto "kale" lapų
1 v.š. balzaminio acto
1 v.š. alyvuogių aliejaus / kito aliejaus
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
20 minučių
1 žmogui
Recepto laikas:
20 minučių
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Burokėlį susmulkinkite ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių.
- Tuo tarpu sukapokite česnaką ir lengvai apkepinkite aliejuje.
- Supjaustykite pievagrybius, sudėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite.
- Dėkite moliūgo kubelius ir kepkite dar apie 6 minutes. Pagardinkite druska, pipirais. Galiausiai sudėkite smulkintą lapinį kopūstą ir pamaišydami kepkite, kol sukris.
- Tiekite salotas lėkštėje, ant jų berkite keptą burokėlį. Gardinkite alyvuogių aliejumi ir balzamiko actu.
No Comments