Trinta morkų sriuba

Morkos toookios universalios! Iš jų galima ir skanių sulčių išspausti, ir sveiką pyragą iškepti ar kažką sočiau visai šeimai pagaminti. Be to, kilogramas morkų nekainuoja net euro! 

40 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  •  kelių juostelių plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės;
  •  1/2 svogūno;
  •  1 česnako skiltelės;
  •  1/3 saliero lapkočio;
  •  2 morkų;
  •  1 a.š. druskos ir 1/4 a.š. pipirų;
  •  1/2 a.š. maltos rūkytos paprikos;
  •  1/2 a.š. malto kumino;
  •  1/2 a.š. maltos ciberžolės;
  •  250 ml daržovių sultinio;
  •  100ml kokosų kremo
  •  svogūnų laiškų pagal skonį (patiekimui);

G A M I N I M A S:

1. Visas daržoves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
2. Į įkaitintą puodą dėkite šoninės juosteles ir apskrudinkite. Atidėkite.
3. Į puodą su iš šoninės išsiskyrusiais riebalais suberkite smulkintą svogūną ir kepkite 2 minutes. Suberkite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę.
4. Į puodą berkite morkas ir salierą, kepkite viską maišydami 7-8 minutes.
5. Suberkite visus prieskonius ir maišydami kepkite dar minutę.
6. Supilkite sultinį ir virkite apie 30 minučių, kol morkos taps minkštos.
7. Sutrinkite sriubą blenderiu.
8. Supilkite kokosų kremą, išmaišykite ir dar kelias minutes pakaitinkite.
9. Patiekite su skrudinta šonine ir svogūnų laiškais.

Skanaus!

Kategorija: pagrindiniai patiekalai

Gaminimo būdas: kepta keptuvėje/puode, virta

Andraw kokosų kremas
Recepte naudotas ekologiškas kokosų kremas. Rekomenduojame!
Andraw kokosų kremas