Trinta moliūgų sriuba

Būtinai išbandykite – ši sriuba ne tik skani, šildanti, bet ir sveika. Juk moliūgai – galingojo antioksidanto, beta karotino, šaltinis!

20 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 300 g moliūgo
  • ½ paprikos
  • ½ svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 150 ml kokosų kremo
  • 1 stiklinės vandens
  • ½ a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • ½ a.š. kario prieskonių
  • ⅓ a.š. kuminų
  • ⅓ a.š. cinamono
  • druskos, pipirų pagal skonį

Patiekimui:

  • saujelės granatų sėklų
  • 2 v.š. konservuotų avinžirnių (nebūtina)
  • žiupsnelio cinamono
  • ½ a.š. medaus
  • druskos, pipirų pagal skonį

G A M I N I M A S:

1. Į puodą suberkite pjaustytą gabalėliais papriką ir maišydami kepkite ant mažos ugnies, kol suminkštės. Suberkite susmulkintus svogūnus ir česnakus. Kepkite, kol jie taps minkšti ir permatomi.

2. Suberkite smulkintus moliūgus, visus prieskonius ir kepinkite dar 5 minutes.

3. Supilkite kokosų pieną ir vandenį. Uždenkite ir virkite ant mažos kaitros, kol moliūgas visiškai suminkštės.

4. Kol sriuba verda, atskirai apkepinkite avinžirnius. Kepkite su prieskoniais ir medumi, kol karamelizuosis ir šiek tiek apskrus.

5. Išvirusią sriubą elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės, pagal skonį gardinkite druska ir pipirais.

6. Tiekdami apibarstykite granatų sėklomis ir skrudintais avinžirniais.

Skanaus!

Kategorija: pagrindiniai patiekalai

Gaminimo būdas: trinta

Andraw kokosų kremas
Recepte naudotas ekologiškas kokosų kremas. Rekomenduojame!