Tinginių balandėliai

Kai norisi suvalgyti lėkštę kažko šilto, sotaus, paprasto ir skanaus…

40 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 150 g kopūsto
  • 100 g kalakutienos arba vištienos
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • ½ ropės
  • ½ poro
  • ½ skardinės trintų pomidorų
  • po ½ a.š. ciberžolės, mairūnų, kalendros, garstyčių grūdelių, druskos ir pipirų
  • saujelės šviežių krapų

G A M I N I M A S:

1. Sumalkite mėsą ir sumaišykite su ciberžole, mairūnu, druska ir pipirais.
2. Tada smusmulkinkite pusę morkos, svogūno, poro ir krapus kartu maisto smulkintuvu. Daržovių masę sujunkite ir sumaišykite su faršu, ciberžole, mairūnu, druska ir pipirais.
3. Supjaustykite likusias daržoves.
4. Puode porą minučių pakepinkite garstyčių grūdelius ir kalendrą. (Naudojame augalinį aliejų kepimui.)
5. Užklokite puodo dugną vienu daržovių sluoksnių, tuomet dėkite mėsos sluoksnį ir vėl daržovių sluoksnį.
6. Viską apipilkite trintais pomidorais ir palikite troškintis puode ant nedidelės ugnies/kaitros apie 30 minučių.

Skanaus!

Kategorija: pagrindiniai patiekalai

Gaminimo būdas: troškinta, kepta

Andraw kokosų kremas