Špinatų sriuba su be lukšto virtu kiaušiniu

 Siūlau pagerintą sultinio variantą, nuo kurio vakaras taps tik jaukesnis, o skrandis sotesnis

15 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 200 ml natūralaus daržovių sultinio
  •  1 kiaušinio
  •  0,5 svogūno
  •  1 skiltelės česnako
  •  saujos špinatų
  •  1 a.š. sviesto
  •  1 a.š. tarkuoto sūrio
  •  druskos ir pipirų pagal skonį

G A M I N I M A S:

1. Susmulkinkite svogūną ir česnaką.
2. Puode užvirkite sultinį. Jei turite natūralaus – puiku, jei vis tik naudosite sultinio kubelį ar miltelius, tuomet rinkitės organišką, be sintetinių priedų.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūną, česnaką bei špinatus kol svogūnai su česnaku įgaus skaidrumo, o špinatai sukris.
4. Tada sudėkite viską į sultinį, berkite druską, pipirus ir dar pavirkite 2-3 minutes.
5. Tuo tarpu, kitame puode minkštai išvirkite kiaušinį be lukšto. Vieni iš populiariausių būdų yra šie du: virti žalią kiaušinį suvyniojus į maistinę plėvelę arba tiesiog įleisti kiaušinį į puode išsuktą tik kaisti pradėjusį vandenį. Abiem atvejais kiaušinis virti vandeny ant mažos ugnies turėtų apie –7 minutes, tik svarbiausia prižiūrėti, kad vanduo neburbuliuotų.

Skanaus!

Kategorija: sriuba

Gaminimo būdas: virta