Šiltos briuselio kopūstų salotos su bolivine balanda

Mėgstate įvairiausias salotas, tačiau šaltuoju metų laiku norite ir šilto maisto? Kodėl nesujungus visko į vieną ir nepasigaminus be proto skanių, ŠILTŲ salotų?

20 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 50 g bolivinių balandų
  • 150 g briuselinių kopūstų
  • saujelės džiovintų spanguolių
  • graikinių / kitų riešutų pagal skonį
  • druskos, pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. obuolių acto
  • 1 a.š. garstyčių
  • 1 a.š. medaus
  • ½ a.š. česnako granulių
  • druskos, pipirų pagal skonį

G A M I N I M A S:

1. Išvirkite bolivines balandas.

2. Briuselinius kopūstėlius perpjaukite pusiau ir apkepinkite keptuvėje, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Džiovintas spanguoles 5 minutes pamirkykite vandenyje.

4. Sumaišykite keptus kopūstėlius su bolivinėmis balandomis, spanguolėmis ir smulkintais riešutais.

5. Paruoškite padažą – sumaišykite visus jam skirtus ingredientus ir apliekite salotas.

Skanaus!

Kategorija: pagrindiniai patiekalai

Gaminimo būdas: virta