Sausainiai su uogomis

Galite naudoti ir kitas Jūsų turimas šviežias ar džiovintas uogas. Šilauogės ar džiovintos spanguolės puikiai tinka taip pat.

45 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  •  50 g. datulių
  •  50 g. apelsino žievelės
  •  40 g. Jūsų mėgstamų šviežių arba džiovintų uogų
  •  25 g. moliūgo sėklų
  •  25 g. migdolų riešutų
  •  25 g. kokosų aliejaus
  •  15 g. sezamo sėklų
  •  15 g. avižų sėlenų
  •  1 v.š. ispaninio šalavijo sėklų

G A M I N I M A S:

1. Ispaninio šalavijo sėklas užpilkite nedideliu kiekiu vandens, išmaišykite ir palaukite apie 15 minučių, kol išbrinks.
2. Datules užpilkite karštu vandeniu ir palaukite apie 20 minučių, kol suminkštės.
3. Sezamo ir moliūgo sėklas, migdolus ir avižų sėlenas sumalkite.
4. Kokosų aliejų, datules, ispaninio šalavijo sėklas ir apelsino žievelę sutrinkite maisto trintuvu.
5. Sumaišykite abu mišinius kartu, suberkite uogas (tik jei naudosite džiovintas, jas prieš tai irgi pamirkykite, kaip ir datules).
6. Formuokite sausainius ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje su vėjeliu apie 20 minučių.

Skanaus!

Kategorija: desertai

Gaminimo būdas: kepta orkaitėje

Andraw kokosų aliejus
Recepte naudotas ekologiškas kokosų aliejus. Rekomenduojame!
Andraw kokosų kremas