Salotos su smidrais ir voveraitėmis

Voveraitės – ne tik skani miško gėrybė, bet ir tikras sveikatos šaltinis! Ar žinojote, kad šis skanėstas mūsų organizmą aprūpina vertingais vitaminais, mineralais bei skaidulomis?

15 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • ½ nedidelio svogūno
  • 150 g voveraičių
  • 4 vnt. smidrų
  • Saujos žaliųjų žirnelių
  • Saujos “Iceberg” salotų
  • 1 v.š alyvuogių aliejaus arba kokosų aliejaus
  • 1 v.š citrinos sulčių
  • druskos, pipirų pagal skonį

G A M I N I M A S:

1. Svogūną smulkiai supjaustykite, suberkite į keptuvę su aliejumi ir trumpai pakepkite, pasūdykite ir dar kepkite 1–2 min.
2. Voveraites pavirkite apie 5 min verdančiame vandenyje. Nusausinkite. Suberkite jas į keptuvę su svogūnais ir kepkite apie 10 min.
3. Nulaužkite kietus smidrų galiukus. Apvirkite kelias min ir sudėkite juos į keptuvę su voveraitėmis, lengvai pakepkite.
4. Žirnelius pakepinkite kartu su smidrais ir voveraitėmis.
5. Salotų lapus sudėkite į lėkštę, sudėkite keptas voveraites su daržovėmis.
6. Pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Kategorija: salotos

Gaminimo būdas: šviežia, kepta keptuvėje

Andraw kokosų aliejus
Recepte naudotas ekologiškas kokosų aliejus. Rekomenduojame!
Andraw kokosų kremas