1. Puode sumaišykite visus ingredientus, išskyrus persimonus. Pakaitinkite kol užvirs, tada sumažinkite kaitrą ir virkite, kol nugaruos skystis ir masė sutirštės - apie 25 minutes. 2. Tada suberkite smulkintus persimonus, pavirkite dar 5 minutes ir palikite atvėsti....

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. 2. Morkas sutarkuokite, slyvas ir petražoles susmulkinkite, apibarstykite druska, pipirais, kuminu ir česnako granulėmis. Kelias minutes pakepkite, įpilkite šiek tiek vandens, kad pasitroškintų. Atvėsinkite. 3. Filė įpjaukite išilgai, kad gautųsi išklotinė. Dėkite ją tarp dviejų maistinių plėvelių ir pamuškite mėsos...

1. Silkės filė supjaustykite gabaliukais, apibarstykite tarkuota apelsino žievele ir užpilkite šviežiai spaustomis apelsino sultimis. Uždenkite ir palikite marinuotis bent valandai. 2. Svogūną ir papriką supjaustykite plonais griežinėliais. 3. Nukoškite tuną ir lėkštėje sumaišykite su pjaustytomis daržovėmis ir salotomis. 4. Pagardinkite citrinos sultimis, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. 5....

1. Morką išvirkite ir atvėsinkite (galite valgyti žalią). Sutarkuokite burokine tarka. 2. Susmulkinkite česnaką, sumaišykite su tarkuota morka ir graikišku jogurtu, pagardinkite druska, pipirais ir krapais. 3. Agurką supjaustykite storesnėmis riekelėmis. Ant jų dėkite morkų salotas, o viršaus - gabalėliais pjaustytą skumbrės filė....

1. Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite. 2. Sumaišykite sojų padažą su alyvuogių aliejumi ir apipilkite nuluptus kiaušinius, palikite pasimarinuoti apie 10 minučių, vis pamaišydami, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. 3. Tuo tarpu, pagaminkite avokado padažą. Pomidorą ir svogūną smulkiai supjaustykite, avokadą sutrinkite šakute ir viską sumaišykite. Pagardinkite citrinos sultimis,...

1. Užpilkite datules vandeniu ir palikite bent 30 minučių išbrinkti. 2. Ispaninio šalavijo sėklas sumaišykite su sojų pienu, klevų sirupu, kakavos milteliais ir palikite išbrinkti, vis pamaišydami. 3. Datules su žiupsneliu druskos elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės, jei sunkiai trinasi - įpilkite šiek tiek vandens. 4. Ant...

1. Datules 30 minučių pamirkykite vandenyje. 2. Tuomet, sutrinkite jas elektriniu trintuvu su citrinos sultimis iki vientisos masės. Jei sunkiai trinasi - įpilkite šiek tiek vandens. 3. Obuolį supjaustykite riekelėmis. Pašlakstykite citrinos sultimis, užtepkite paruoštą datulių masę. 4. Ant viršaus išdėliokite uogas, pabarstykite kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais ir...