M – Grikių rutuliukai su salotomis

Ingredientai:
70 g grikių*
30 g migdolų / kitų miltų
1 v.š. linų sėmenų (maltų)
1 pomidoro
1/2 kriaušės
1/2 burokėlio
(saujos) špinatų
saujelės petražolių (šviežių ar džiovintų)
1 svogūno
2 v.š. sezamų pastos "Tahini" (nebūtina)
2 v.š. patinkančių riešutų sviesto
koks?
1 v.š. balzamiko padažo
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto tipas:
Pietūs
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
30 minučių

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Išvirkite grikius. Linų sėmenis sumaišykite su 2 šaukštais vandens, atidėkite.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną. Išvirusius grikius sudėkite į dubenį. Suberkite išbrinkusias linų sėklas, svogūnų kubelius, petražoles, migdolų miltus ir 2 šaukštus tahini, riešutų sviestą ir gerai išmaišykite, kol masė taps lipni.
  • Iš gautos masės suformuokite kamuoliukus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
  • Patiekite su salotomis. Kriaušę supjaustykite skiltelėmis, burokėlį ir pomidorą riekelėmis. Likusius ingredientus sumaišykite į padažą.
No Comments

Post A Comment