– Grikių rutuliukai su salotomis

Ingredientai:
70 g grikių
1 v.š. maltų linų sėmenų
30 g migdolų miltų
1 svogūno
saujelės petražolių
1 pomidoro
2 v.š. sezamų pastos "Tahini"
saujos špinatų
1/2 kriaušės
1/2 burokėlio
2 v.š. riešutų sviesto
koks?
1 v.š. balzamiko padažo
druskos, pipirų pagal skonį
Recepto tipas:
Pietūs
Recepto porcija:
1 žmogui
Recepto laikas:
30 minučių

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Išvirkite grikius. Linų sėmenis sumaišykite su 2 šaukštais vandens, atidėkite.

3. Smulkiai supjaustykite svogūną. Išvirusius grikius sudėkite į dubenį. Suberkite išbrinkusias linų sėklas, svogūnų kubelius, petražoles, migdolų miltus ir 2 šaukštus tahini, riešutų sviestą ir gerai išmaišykite, kol masė taps lipni.

4. Suformuokite iš jų kamuoliukus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.

5. Patiekite su salotomis. Kriaušę supjaustykite skiltelėmis, burokėlį ir pomidorą riekelėmis. Likusius ingredientus sumaišykite į padažą ir pagardinkite druska bei pipirais.

No Comments

Post A Comment