Trinta pomidorų sriuba su kokosų pienu

Šviežias pomidorų derlius ypač tinka ir trintoms sriuboms ruošti – jie tokie kvapnūs ir skanūs, kad papildomų prieskonių greičiausiai net nereikės!

25 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 2 vidutinio dydžio pomidorų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 svogūno
  • ½ skardinės konservuotų pomidorų 150 ml daržovių sultinio
  • 100 ml kokosų kremo
  • saujelės tarkuoto kietojo sūrio (nebūtina)
  • ½ a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų pagal skonį

G A M I N I M A S:

1. Pomidorus ir svogūną supjaustykite stambiais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrėkškite peiliu, kad išsiskirtų sultys.
2. Viską sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol pomidorai suminkštės.
3. Iškepusius pomidorus sudėkite į puodą su paruoštu sultiniu, ten pat pilkite smulkintus konservuotus pomidorus .
4. Sriubą pagardinkite prieskoniais, sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Supilkite kokosų kremą ir išmaišykite.
5. Pilkite sriubą į lėkštę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Kategorija: pagrindiniai patiekalai

Gaminimo būdas: kepta orkaitėje

Andraw kokosų kremas
Recepte naudotas ekologiškas kokosų kremas. Rekomenduojame!
Andraw kokosų kremas