Obuolių pyragas

Ar yra bent vienas žmogus, kuris rudenį nekepa obuolių pyragų? Skaniu, sveiku ir šiek tiek kitokiu nei tradicinis obuolių pyrago receptu noriu pasidalinti su jumis

45 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

Trupiniams:

  • 4 obuolių
  • 1 v.š. kokosų aliejaus
  • 1 a.š. cinamono
  • ⅓ a.š. muskato miltelių
  • ⅓ a.š. gvazdikėlių miltelių
  • 3 v.š. datulių sirupo arba klevų sirupo
  • 1 a.š. krakmolo

G A M I N I M A S:

1. Avižinius dribsnius sutrinkite smulkintuvu iki stambių miltų tekstūros.
2. Dubenyje sumaišykite smulkintus avižinius dribsnius, migdolų miltus, druską, kokosų aliejų ir sirupą.
3. ⅔ trupinių masės berkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir stipriai prispauskite.
4. Likusią ⅓ trupinių dalį sumaišykite su smulkintais anakardžių riešutais.
5. Supjaustykite obuolius kubeliais ir apkepkite keptuvėje su kokosų aliejumi ir prieskoniais. Kepkite kelias minutes, vis pamaišydami.
6. Tuomet supilkite sirupą, išmaišykite. Supilkite krakmolą, atskiestą 2 v.š. šilto vandens. Intensyviai maišydami kaitinkite kelias minutes, kol padažas sutirštės.
7. Ant pyrago pagrindo supilkite obuolių masę ir užberkite likusius trupinius.
8. Kepkite 180°C orkaitėje 35 minutes.
9. Gardinkite pyragą migdolų drožlėmis, uogomis ir sirupu. Šiltą pyragą valgykite šaukštu, o atvėsusį jau galite pjaustyti.

Skanaus!

Kategorija: desertai

Gaminimo būdas: kepta orkaitėje

Recepte naudotas ekologiškas datulių sirupas. Rekomenduojame!
Recepte naudoti ekologiški anakardžių riešutai. Rekomenduojame!
Andraw kokosų aliejus
Recepte naudotas ekologiškas kokosų aliejus. Rekomenduojame!
Andraw kokosų kremas