Blanširuoti brokoliai su spanguolėmis

Šiandien mano lėkštėje blanširuoti brokoliai su spanguolėmis. Tiesą sakant šis patiekalas mano lėkštėje ne tik šiandien, o gana dažnai, nes neįtikėtinai skanu ir super greitai pagaminam.

Blanširuoti reiškia nuplikyti verdančiu vandeniu. Tokiu būdu ruošti brokolius yra idealu dėl daugelio priežasčių:
🥦 nesuverda, išlieka traški tekstūra, be to, atsiskleidžia jos skonis ir aromatas.
🥦 išlieka daugiausiai naudingų medžiagų: geležis, kalis, kalcis, fosforas, selenas, magnis, vitaminai A, C, E, K ir dalis B grupės vitamių, įskaitant folio rūgštį

Tai tikras skaidulų, antioksidantų ir baltymų šaltinis, tapęs sveikos mitybos ryškiausia žvaigžde!

Taigi, 1 porcijai paruošti trunku apie 10 min. ir naudoju:
150 g brokolio
0,5 obuolio
0,5 raudonojo svogūno
30 g džiovintų spanguolių
1 v.š. mėgstamų sėklų
Užpilui:
2 v.š. citrinos sulčių
2 a.š. klevų sirupo
2 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį

1. Susmulkinu brokolio žiedynus ir dedu į kiaurapuodį. Tuomet nuplikau verdančiu vandeniu ir iš karto perlieju šaltu. Nuvarvinu vandenį, nusausinu ir dedu brokolius į dubenį.

2. Supjaustau obuolį, raudonąjį svogūną ir sumaišau su brokoliu. Tuomet beriu džiovintų spanguolių, sėklų ir užpilu viską iš anksto paruoštu citrinos, klevų sirupo ir al.aliejaus padažu. Spanguoles kartais keičiu ir šviežiomis sezoninėmis uogomis ar kitais džiovintais vaisiais, bet šis variantas mano skoniui pats tas.

Tiesa, spanguoles aš prieš dėdama į salotas visada gerai perplaunu – ne tik dėl higienos, bet ir tam, kad jos šiek tiek suminkštėtų. Iš sėklų man labiausiai patinka pakepintos saulėgrąžos, bet tinka ir sezamų, moliūgų, juodgrūdės ar kitos Jūsų turimos sėklos arba riešutai.

Skanaus!
Modesta