Veganiška avižų košė

Man avižų košė visada asocijuojasi su šiluma ir jaukumu, o uogos su meile ir grožiu… Tai ar gali būti geresnis derinys?

Improvizuoti avižų košės tema galima būtų be galo, bet pasidalinsiu vienu iš daugelio savo labai mėgstamų receptų.

1 porcijai reikės:

🌾 1 puodelio avižinių dribsnių
🌾 1 puodelio augalinio pieno
🌾 cinamono, vanilės pagal skonį, bet galima ir daugiau
🌾 puodelio mėgstamų uogų
🌾 0,5 a.š. tarkuotos laimo žievelės
🌾 druskos pagal skonį.

1. Avižinius dribsnius išverdu pasirinktam augaliniame piene. Kai iš anksto būnu susiplanavusi ir žinau, kad valgysiu avižų košę, dribsnius išmirkau piene ir po to dar kelias minutes paverdu. Tačiau kartais verdu ir be mirkymo.

2. Kol avižos verda, suberiu prieskonius -druską, vanilę, cinamoną – ir gerai išmaišau.

3. Dedu išvirusią košę į dubenėlį, sudedu uogas, paskaninu tarkuota laimo žievele… …ir mėgaujuosi šilta, jaukia ir gražia meile iš pirmo šaukšto.

Šilti linkėjimai!
Modesta