Keptos saldžiosios bulvės su pagardu

Vis dažniau mano virtuvėje pasirodanti – saldžioji bulvė. O kiek puikių receptų su ja turiu! Ji universali – galime valgyti tiek vieną, dėti į salotas, troškinius, ir netgi – desertus. O tikrai taip!

45 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 1 didelio / 2 nedidelių saldžiųjų bulvių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. sviesto
  • saujelės pistacijų
  • saujelės granato sėklų
  • druskos, pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 2 v.š. kokosų kremo / graikiško jogurto
  • 1 v.š. sojų padažo
  • 1 a.š. „Tahini“ sezamų pastos
  • druskos, pipirų pagal skonį

G A M I N I M A S:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220°C su vėjelio funkcija.

2. Bulves nuplaukite, lupti nereikia.

3. Sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Peiliu kelis kartus subadykite kiekvieną bulvę. Aptepkite alyvuogių aliejumi. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35 minutes, kol suminkštės.

4. Išlydykite sviestą, sumaišykite su druska ir pipirais pagal skonį.

5. Iškepusią bulvę įpjaukite išilgai ir keliskart skersai, apliekite sviesto mišiniu.

6. Pasigaminkite padažą – sumaišykite visus jam skirtus ingredientus.

7. Pagardinkite bulves paruoštu padažu, smulkintomis pistacijomis ir granato sėklomis pagal skonį.

Skanaus!

Kategorija: pagrindiniai patiekalai

Gaminimo būdas: kepta orkaitėje

Andraw kokosų kremas
Recepte naudotas ekologiškas kokosų kremas. Rekomenduojame!