Kepta avižinė kriaušių košė

Receptas – būtent kriaušių mylėtojams, kurie ieško naujų idėjų, ką iš jų pagaminti.

35 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 stiklinės avižų / kito augalinio pieno
  • 2 kriaušių
  • saujelės graikinių riešutų
  • saujelės aviečių / kitų uogų (nebūtina)
  • 2 v.š. datulių sirupo arba klevų sirupo
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • ½ a.š. cinamono
  • ½ a.š. imbiero miltelių
  • žiupsnelio druskos

G A M I N I M A S:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius su pienu, sirupu ir prieskoniais.

2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Riešutus pasmulkinkite. Berkite viską į avižinių dribsnių masę ir gerai išmaišykite.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

4. Kepimo indą patepkite sviestu arba aliejumi ir supilkite paruoštą masę. Ant viršaus išdėliokite uogas. Kepkite apie 20 minučių.

Skanaus!

Kategorija: pagrindiniai patiekalai

Gaminimo būdas: kepta orkaitėje

Recepte naudotas ekologiškas datulių sirupas. Rekomenduojame!