Cukinijų keksas

Šioje daržovėje yra labai daug vandens, todėl įtraukus ją į savo valgiaraštį, pagerės virškinimas. Be to, cukinija – puikus skaidulų šaltinis, o, kaip žinia, jos reikalingos norint išvysti tuos magiškus skaičiukus ant svarstyklių 

40 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 2 cukinijų
  • 3 kiaušinių
  • 80 ml grietinėlės / kokosų pieno
  • 60 ml lydyto kokosų aliejaus
  • 4 v.š Slaptomanės datulių / klevų sirupo
  • 1 1/2 puodelio migdolų miltų
  • 3 v.š kakavos miltelių
  • 1 a.š cinamono
  • 1 a.š kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 a.š migdolų ekstrakto
  • Saujos džiovintų spanguolių

G A M I N I M A S:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka ir nusunkite skystį.
3. Dubenyje išplakite kiaušinius su grietinėle, datulių sirupu ir kokosu aliejumi. Įpilkite migdolų ekstrakto.
4. Supilkite likusius sausus ingredientus, sudėkite nusunktas tarkuotas cukinijas ir viską gerai išmaišykite.
5. Pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 25 min., patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepė, ir tešla nebelimpa.
6. Iškepusį keksą atvėsinkite, apipilkite lydytu juoduoju šokoladu, gardinkite mėgstamomis uogomis, riešutais, vaisiais.

Skanaus!

Kategorija: desertai

Gaminimo būdas: kepta orkaitėje

Andraw kokosų aliejus
Recepte naudotas ekologiškas kokosų aliejus. Rekomenduojame!
Andraw kokosų kremas