Avinžirnių troškinys su špinatais

Kaip ir kiti ankštiniai, avinžirniai yra idealus baltymų pakaitalas vegetarams. 100 gramų produkto yra net 38% baltymų, 34% geležies, 25% kalio, 68% skaidulų, 25% vitamino B6, 28% magnio ir net 90% folio rūgšties dienos normos

10 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 200 ml konservuotų pomidorų
  •  ½ indelio konservuotų arba namuose mirkytų ir virtų avinžirnių
  •  100 ml kokosų pieno
  •  saujos špinatų
  •  ½ svogūno
  •  1 skiltelės česnako
  •  1 a.š. kario
  •  ½ a.š. kumino
  •  ¼ a.š. aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
  •  šiek tiek tarkuoto šviežio imbiero (nebūtina)

G A M I N I M A S:

1. Česnaką, svogūną ir imbierą trumpai pakepinkite keptuvėje.
2. Suberkite avinžirnius, supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus ir kokosų pieną, suberkite prieskonius. Kelias minutes patroškinkite.
3. Prieš baigiant troškinti sudėkite špinatus.

Skanaus!

Kategorija: troškiniai, pagrindiniai patiekalai

Gaminimo būdas: virta

Andraw kokosų kremas