Avinžirnių pyragas su spanguolėmis

Šiltam ir jaukiam rudens vakarui🧡

40 min. / 1 porcija

R E I K Ė S:

  • 240 g konservuotų avinžirnių
  • 90 g riešutų sviesto
  • saujos spanguolių ( tinka ir džiovintos )
  • 3 v.š. datulių sirupo / klevų sirupo
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 v.š. kokoso drožlių
  • 50 g juodo šokolado

Patiekimui:

  • spanguolių
  • saujelės migdolo drožlių
  • datulių sirupo pagal skonį

G A M I N I M A S:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Avinžirnius gerai nuplaukite ir nusausinkite. Visus ingredientus (išskyrus spanguoles ir juodąjį šokoladą) suberkite į elektrinio maisto smulkintuvo indą ir sutrinkite iki vientisos masės.

3. Į paruoštą pyrago masę atsargiai įmaišykite peiliu smulkintą šokoladą ir spanguoles. Pasilikite apie 2-3 šaukštus šokolado papuošimui.

4. Turinį perkelkite į kepimo skardą. Išlyginkite paviršių ir pabarstykite smulkinto juodojo šokolado likučių.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių.

6. Iškepusiam leiskite atvėsti ir tik tuomet pjaustykite.

7. Gardinkite mėgstamomis uogomis, riešutais, sirupu.

Skanaus!

Kategorija: desertai

Gaminimo būdas: kepta orkaitėje

Recepte naudotas ekologiškas datulių sirupas. Rekomenduojame!